Van Osch Films

Over ons

Peer3

Dicht op de huid. Verhalen van mensen. Verbeelding.

Verhalen die ons zelf raken en verwonderen.

Films over inspiratie, angst, pijn en liefde.

 

Van Osch Films vertelt verhalen. Al 30 jaar! Persoonlijk, observerend en toegankelijk. Over mensen, hun drijfveren, hun geheimen en hun dromen. Over artiesten als Drs. P, Bots en de Veulpoepers. Over Indonesische troostmeisjes, Portugese strijdliederen en Amerikaanse iconen als Marilyn Monroe. Over biechtende criminelen, verzwegen geschiedenissen, late liefdes en ontroerende bekentenissen. Culturele, muzikale en maatschappelijke films met een signatuur; integer en indringend, en altijd met een vleugje humor.

 

Onze documentaires worden gemaakt door regisseur Frank van Osch. Ook werken we met filmmakers als Daan Jongbloed, Ton van Zantvoort, Loes Janssen, Ruud Lenssen, Steffie Storms. Vaak in het kader van Brabantse Beauties of Teledoc Campus.

 

Van Osch Films coacht graag aanstormend filmtalent. Dat doen we sinds 2014 in onze eigen audio-visuele werkplaats Docwerk. Ook hebben we regelmatig plek voor stagiaires. Frank van Osch coacht tevens individuele filmmakers, Goud van Brabant-films en de afstudeerfilms op AKV | St. Joost in Breda.

 

AWARDS

In 2010 wint filmmaker Frank van Osch met de indrukwekkende documentaire Omdat wij mooi waren twee 1e prijzen op Amerikaanse filmfestivals.

Dichter bij huis, in Den Bosch, ontvangt hij de Heineken Cultuurprijs 2012 van de stad.

Daten in de dancing (regie: Frank van Osch) wint de NL-award 2012 voor beste documentaire.

Broken Dreams (regie: Suzanne van Leendert) wint in 2015 de ‘Best Dutch Feature Length Documentary Award’ op het DocFeed Filmfestival in Eindhoven.

Een zweem van wreedheid (regie: Frank van Osch) krijgt de Silver Award 2016, filmfestival Atlanta.

De Benno Tapes (regie: Ton van Zantvoort) wint in 2016 de Gouden NL Award.

Tijdens de Doc Industry Day 2017 krijgt Frank van Osch de Toonbeeld ‘Talent Award’, voor zijn inzet voor jonge makers en de documentairesector.

Wijsheid van de Bergen (regie: Daan Jongbloed) over traditionele gerechten en de eetcultuur van de Pamiri, wint de eerste prijs in de categorie DOC op het Food Film Fest 2017 in Bergamo, Italië.

Boer Peer (regie: Daan Jongbloed) wint de NL Award 2017 voor beste regionale omroep-documentaire, beste korte documentaire op het DocUtah Filmfestival 2018 (USA) en ‘Best Documentary’ award op het Eindhovens Film Festival 2017.

 

 

RUIM 30 JAAR

Frank van Osch begint in 1989 als freelance (televisie)regisseur en producent. Naar zijn eerste documentaire ‘Heen Motte Betale en Weer Weer’, over veerpontjes, kijken meteen één miljoen mensen. Tussen 1993 tot 2005 regisseert van Osch tientallen NCRV- programma’s en ruim 120 reportages voor Van Gewest tot Gewest (NOS/NPS), de schatkamer van de Nederlandse televisie. Ook produceert hij honderd afleveringen 8tracks!, muziekprogramma voor Omroep Brabant. Later werkt hij voor NTR-programma’s als Premtime en Vals Plat.

In die jaren groeit de behoefte langere films te maken. Om zo verhalen en hoofdpersonen de ruimte te geven die ze verdienen. Vanaf 2005 vormen documentaires en televisieseries de kern van zijn productiebedrijf. Op deze site staan een aantal trailers van markante films in productie en een kleine greep uit ruim 400 televisieprogramma’s en recente documentaires.

 

OMROEPEN

Omroep MAX, NTR, NPS, NOS, AVRO, KRO/RKK, RTL Z, NPO2Extra, Teleac, VRT (België), Omroep Brabant, Omroep Gelderland, Omroep Rijnmond, RTV Utrecht, Omrop Fryslan, L1 Limburg, TV West.

 

OPDRACHTGEVERS

o.a. Ministerie van Justitie, Provincie Noord-Brabant, gemeenten Tilburg, Helmond & ‘s-Hertogenbosch, KBO Brabant, Dystonievereniging, BKKC, Fietsersbond.