Van Osch Films

Nieuws

 

NIEUWSBRIEF

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 

DVD’S IN DE AANBIEDING, 30 JAAR FILMS

Dit jaar viert Frank van Osch dat hij 30 jaar in het vak zit. Daarom zijn, met de feestdagen in aantocht, onze DVD’s de komende tijd zéér aantrekkelijk geprijsd. Kijk in onze webshop voor inspirerende filmcadeaus!

 

DOC INDUSTRY DAY

Noteer vast in je agenda: 14 februari 2020, Doc Industry Day op het DOCfeed filmfestival. Samen met DOCfeed en Konkav organiseren we deze dag. Het thema is dit jaar talentontwikkeling.

 

CINEMA & TV

Er komt prachtig nieuws over onze documentaire over de Veulpoepers. Hou de site in de gaten…!

Celibaat ging in première op het Nederlands Film Festival. De film is momenteel veelvuldig te zien in filmtheaters en buurthuizen. Kijk hier voor de speellijst. Op zondag 29 december om 10:49 ’s ochtends is de documentaire ook te zien op televisie bij Omroep Brabant.

 

RELEASE THE MOTHER OF BEAUTY

 The Mother of Beauty is uit! De documentaire over schoonheid, ouder worden en vergankelijkheid in het Hollywood rond Marilyn Monroe, met een vleugje Metoo uit vervlogen tijden. Lees hier het heerlijke artikel uit de Volkskrant van 16 januari 2019.

De film was onder andere te zien op NPO2, meerdere malen in Los Angeles, onder andere op de fanclubdag van Marilyn Monroe fanclub en tijdens ons eerste zeer sfeervolle Drive-In-Cinema-Event op 25 mei in Den Bosch (foto’s).

 

AWARDS

Boer Peer (regie: Daan Jongbloed) wint de NL Award 2017 voor beste regionale omroep-documentaire, beste korte documentaire op het DocUtah Filmfestival 2018 (USA) en ‘Best Documentary’ award op het Eindhovens Film Festival 2017.

 

Wijsheid van de Bergen (regie: Daan Jongbloed), over traditionele gerechten en de eetcultuur van de Pamiri, wint de eerste prijs voor beste documentaire op het Food Film Fest 2017 in Bergamo, Italië.

 

Tijdens de Doc Industry Day 2017 krijgt Frank van Osch de ‘Toonbeeld Young Talent Award’, voor zijn inzet voor jonge documentairemakers.

 

Silver Award van het Filmfestival Atlanta voor Een zweem van wreedheid (regie: Frank van Osch), 2016.

 

De Benno Tapes (regie: Ton van Zantvoort) wint de NL-Award 2015 voor beste documentaire en de Gouden NL-Award, de prijs voor het allerbeste regionale omroep-programma van 2015.

 

Regisseur Daan Jongbloed (Celibaat, Boer Peer, Wijsheid van de Bergen) ontvangt de ‘Toonbeeld Young Talent Award 2015’.

 

Broken Dreams (regie: Suzanne van Leendert) wint de ‘Best Dutch Feature Length Documentary Award’ op het DocFeed Filmfestival 2015 in Eindhoven.

 

Daten in de Dancing (regie: Frank van Osch), over liefde op latere leeftijd in Dancing Heidelicht, wint de NL-award 2012, categorie documentaires. Uit het juryrapport: “De documentaire is met respect gemaakt en geeft een sfeertekening van een, voor de jury, onbekende wereld. De cameravoering is mooi gestileerd en levert prachtige beelden op (…) goed gekozen personages met ieder een eigen functie in de vertelling (…) Een verhaal dat beklijft.”

 

In 2012 krijgt Frank van Osch de Brouwerij Cultuurprijs Heineken ’s Hertogenbosch voor zijn werk als filmmaker en zijn inzet voor de audiovisuele industrie in Brabant.

 

De indrukwekkende documentaire Omdat wij mooi waren / Because we were beautiful (regie: Frank van Osch, over Indonesische ‘troostmeisjes’) wint twee eerste prijzen op USA-filmfestivals. Bestel hier de dvd.