Van Osch Films

Nieuws

NIEUWSBRIEF

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 

CINEMA & TV

Celibaat, première Nederlands Film Festival op 28 september, daarna nog te zien op 30 september en 3 oktober. Vervolgens gaat de film op tournee:

4, 6, 13, 20, 27 oktober, Verkadefabriek, Den Bosch

5 oktober, Lux Nijmegen

6, 7, 8, 9, 1o oktober, Natlab Eindhoven

9 oktober, Chasse theater Breda

9 & 15 oktober, Cultuurcentrum Maaseik

10 oktober, Schalm Veldhoven

12 december, Durpsherd Berlicum

 

30 JAAR FILMS

Frank van Osch viert dit jaar dat hij 30 jaar in het vak zit. Hij doet dat samen met collega/vriend Jan Thijssen, ook 30 jaar filmmaker, tijdens een bijzondere avond in de Verkadefabriek in Den Bosch. Save the date: 23 oktober!

 

RELEASE THE MOTHER OF BEAUTY

 The Mother of Beauty is uit! De documentaire over schoonheid, ouder worden en vergankelijkheid in het Hollywood rond Marilyn Monroe, met een vleugje Metoo uit vervlogen tijden. Lees hier het heerlijke artikel uit de Volkskrant van 16 januari 2019.

De film was onder andere te zien op NPO2, in Los Angeles en tijdens ons eerste zeer sfeervolle Drive-In-Cinema-Event op 25 mei in Den Bosch (foto’s).

 

AWARDS

Boer Peer (regie: Daan Jongbloed) wint de NL Award 2017 voor beste regionale omroep-documentaire, beste korte documentaire op het DocUtah Filmfestival 2018 (USA) en ‘Best Documentary’ award op het Eindhovens Film Festival 2017.

 

Wijsheid van de Bergen (regie: Daan Jongbloed), over traditionele gerechten en de eetcultuur van de Pamiri, wint de eerste prijs voor beste documentaire op het Food Film Fest 2017 in Bergamo, Italië.

 

Tijdens de Doc Industry Day 2017 krijgt Frank van Osch de ‘Toonbeeld Young Talent Award’, voor zijn inzet voor jonge documentairemakers.

 

Silver Award van het Filmfestival Atlanta voor Een zweem van wreedheid (regie: Frank van Osch), 2016.

 

De Benno Tapes (regie: Ton van Zantvoort) wint de NL-Award 2015 voor beste documentaire en de Gouden NL-Award, de prijs voor het allerbeste regionale omroep-programma van 2015.

 

Regisseur Daan Jongbloed (Celibaat, Boer Peer, Wijsheid van de Bergen) ontvangt de ‘Toonbeeld Young Talent Award 2015’.

 

Broken Dreams (regie: Suzanne van Leendert) wint de ‘Best Dutch Feature Length Documentary Award’ op het DocFeed Filmfestival 2015 in Eindhoven.

 

Daten in de Dancing (regie: Frank van Osch), over liefde op latere leeftijd in Dancing Heidelicht, wint de NL-award 2012, categorie documentaires. Uit het juryrapport: “De documentaire is met respect gemaakt en geeft een sfeertekening van een, voor de jury, onbekende wereld. De cameravoering is mooi gestileerd en levert prachtige beelden op (…) goed gekozen personages met ieder een eigen functie in de vertelling (…) Een verhaal dat beklijft.”

 

In 2012 krijgt Frank van Osch de Brouwerij Cultuurprijs Heineken ’s Hertogenbosch voor zijn werk als filmmaker en zijn inzet voor de audiovisuele industrie in Brabant.

 

De indrukwekkende documentaire Omdat wij mooi waren / Because we were beautiful (regie: Frank van Osch, over Indonesische ‘troostmeisjes’) wint twee eerste prijzen op USA-filmfestivals. Bestel hier de dvd.