Van Osch Films

Nieuws

NIEUWSBRIEF

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 

CINEMA & TV

30 juni, De Mythe van het Meer, uitzending RTV Rijnmond

11 juli, The Mother of Beauty, première Los Angeles

 

NIEUWE LICHTING DOCWERK

Art Dept. is het kunst- en cultuurprogramma van NPO2Extra. Een serie korte films over talentvolle kunstenaars, gemaakt door talentvolle filmers. Ben jij net afgestudeerd aan een filmopleiding en wil je vijf maanden keihard aan de slag om je talent aan te scherpen en te laten zien? Solliciteer dan op één van de zes werkervaringsplekken bij Art Dept/Docwerk. 

Deze nieuwe makers gaat 21 augustus 2019 van start.  Solliciteren? Stuur je motivatie van maximaal 1 A4, een CV en links naar je films uiterlijk op 4 juli a.s. naar info@docwerk.tv.

 

RELEASE THE MOTHER OF BEAUTY

 The Mother of Beauty is uit! De documentaire over schoonheid, ouder worden en vergankelijkheid in het Hollywood rond Marilyn Monroe, met een vleugje Metoo uit vervlogen tijden. Lees hier het heerlijke artikel uit de Volkskrant van 16 januari 2019.

De film was onder andere te zien tijdens ons eerste zeer sfeervolle Drive-In-Cinema-Event op 25 mei in Den Bosch (foto’s).

 

AWARDS

Boer Peer (regie: Daan Jongbloed) wint de NL Award 2017 voor beste regionale omroep-documentaire, beste korte documentaire op het DocUtah Filmfestival 2018 (USA) en ‘Best Documentary’ award op het Eindhovens Film Festival 2017.

 

Wijsheid van de Bergen (regie: Daan Jongbloed), over traditionele gerechten en de eetcultuur van de Pamiri, wint de eerste prijs voor beste documentaire op het Food Film Fest 2017 in Bergamo, Italië.

 

Tijdens de Doc Industry Day 2017 krijgt Frank van Osch de ‘Toonbeeld Young Talent Award’, voor zijn inzet voor jonge documentairemakers.

 

Silver Award van het Filmfestival Atlanta voor Een zweem van wreedheid (regie: Frank van Osch), 2016.

 

De Benno Tapes (regie: Ton van Zantvoort) wint de NL-Award 2015 voor beste documentaire en de Gouden NL-Award, de prijs voor het allerbeste regionale omroep-programma van 2015.

 

Regisseur Daan Jongbloed (Celibaat, Boer Peer, Wijsheid van de Bergen) ontvangt de ‘Toonbeeld Young Talent Award 2015’.

 

Broken Dreams (regie: Suzanne van Leendert) wint de ‘Best Dutch Feature Length Documentary Award’ op het DocFeed Filmfestival 2015 in Eindhoven.

 

Daten in de Dancing (regie: Frank van Osch), over liefde op latere leeftijd in Dancing Heidelicht, wint de NL-award 2012, categorie documentaires. Uit het juryrapport: “De documentaire is met respect gemaakt en geeft een sfeertekening van een, voor de jury, onbekende wereld. De cameravoering is mooi gestileerd en levert prachtige beelden op (…) goed gekozen personages met ieder een eigen functie in de vertelling (…) Een verhaal dat beklijft.”

 

In 2012 krijgt Frank van Osch de Brouwerij Cultuurprijs Heineken ’s Hertogenbosch voor zijn werk als filmmaker en zijn inzet voor de audiovisuele industrie in Brabant.

 

De indrukwekkende documentaire Omdat wij mooi waren / Because we were beautiful (regie: Frank van Osch, over Indonesische ‘troostmeisjes’) wint twee eerste prijzen op USA-filmfestivals. Bestel hier de dvd.