Van Osch Films

Nieuws

 

NIEUWSBRIEF

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief!

 

GOUDEN KALF VOOR RK VEULPOEPERS BV ??

Onze documentaire RK Veulpoepers BV – de Hippies van Beek is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie!

De film is nu online te zien, thuis met een biertje op de bank. Ook staan er weer nieuwe theatervoorstellingen gepland.

In het najaar gaat de film op tour als onderdeel van een avondvullend programma, met gesprekjes en live muziek.

 

DOC+

In september starten we met het nieuwe talentontwikkelingstraject DOC+. Je hebt de kans om een documentaire van 25 minuten te maken of te produceren voor Omroep Gelderland. Ook organiseren we 6 openbare masterclasses in LUX Nijmegen. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

 

 

BARRE-TIJDEN-CINEMA

In zelfquarantaine met onze documentaires?! Diverse films zijn nu online te bekijken!

Liever iets tastbaars? Kijk in onze webshop voor inspirerende filmcadeaus.

 

 

100e VERJAARDAG BOER PEER

Op 19 mei zou Boer Peer 100 zijn geworden. We wilden dat vieren in Perron 3, Rosmalen met een bijzondere avond. Die avond wordt verschoven naar 19 mei 2021. Save the date!

 

 

AWARDS

 • De Mythe van het Meer (regie: Ruud Lenssen) wint de prijs voor beste korte documentaire op het Limburgs Filmfestival 2020.
 • Boer Peer (regie: Daan Jongbloed) wint de NL Award 2017 voor beste regionale omroep-documentaire, beste korte documentaire op het DocUtah Filmfestival 2018 (USA) en ‘Best Documentary’ award op het Eindhovens Film Festival 2017. De film trekt ruim 10.000 bezoekers naar de bioscoop.
 • Wijsheid van de Bergen (regie: Daan Jongbloed), over traditionele gerechten en de eetcultuur van de Pamiri, wint de eerste prijs voor beste documentaire op het Food Film Fest 2017 in Bergamo, Italië.
 • Tijdens de Doc Industry Day 2017 krijgt Frank van Osch de ‘Toonbeeld Young Talent Award’, voor zijn inzet voor jonge documentairemakers.
 • Silver Award van het Filmfestival Atlanta voor Een zweem van wreedheid (regie: Frank van Osch), 2016.
 • De Benno Tapes (regie: Ton van Zantvoort) wint de NL-Award 2015 voor beste documentaire en de Gouden NL-Award, de prijs voor het allerbeste regionale omroep-programma van 2015.
 • Regisseur Daan Jongbloed (Celibaat, Boer Peer, Wijsheid van de Bergen) ontvangt de ‘Toonbeeld Young Talent Award 2015’.
 • Broken Dreams (regie: Suzanne van Leendert) wint de ‘Best Dutch Feature Length Documentary Award’ op het DocFeed Filmfestival 2015 in Eindhoven.
 • Daten in de Dancing (regie: Frank van Osch), over liefde op latere leeftijd in Dancing Heidelicht, wint de NL-award 2012, categorie documentaires. Uit het juryrapport: “De documentaire is met respect gemaakt en geeft een sfeertekening van een, voor de jury, onbekende wereld. De cameravoering is mooi gestileerd en levert prachtige beelden op (…) goed gekozen personages met ieder een eigen functie in de vertelling (…) Een verhaal dat beklijft.”
 • In 2012 krijgt Frank van Osch de Brouwerij Cultuurprijs Heineken ’s Hertogenbosch voor zijn werk als filmmaker en zijn inzet voor de audiovisuele industrie in Brabant.
 • De indrukwekkende documentaire Omdat wij mooi waren / Because we were beautiful (regie: Frank van Osch, over Indonesische ‘troostmeisjes’) wint de prijs voor beste lange documentaire 2011 op het Big Muddy Film Festival (Carbondale, USA) en de eerste prijs op het Artivist Film Festival (Hollywood, USA) in de categorie Human Rights. Bestel hier de dvd.