Van Osch Films

RK Veulpoepers BV

  • Lengte: 75 min
  • Ondertiteling: Eng
  • Regie: Frank van Osch, Joris Hendrix
  • Geluid: Matthijs Kösters
  • Montage: Frank van Osch, Joris Hendrix, Gerard Cevaal
  • Productie: Matthijs Kösters, Manon Snoeren

In de jaren '70 ontstaat in Hilvarenbeek de RK Veulpoepers BV, een feestelijke folkband met idealen en een drumstel. Links en toch leuk! Hun grootste hit is 'D'n Egelantier', die ze spelen op elk dorpsfeest en elke demonstratie. De 'Hippies van Beek' richten bedrijfjes, communes en een concertzaal op. Als in 1996 een reünie uitmondt in een fikse ruzie, valt het doek definitief voor dit bonte gezelschap. De muzikanten blikken terug op de idealen, de ongekende successen en de pijnlijke ondergang.

 

Lees het Brabants Dagblad-artikel over de documentaire.

 

De film opende op 13 februari 2020 eervol filmfestival DOCfeed (Eindhoven). De tournee in de filmtheaters ligt helaas stil. We halen de afgelaste voorstellingen in betere tijden in, met een mooi avondvullend programma met de film, gesprekjes en live muziek!

 

Gecancelde voorstellingen:

17 maart – Filmtheater Focus, Arnhem / 18 maart  – Cinecitta, Tilburg / 22 maart  – Pathé Tuschinski 1, A’dam / 14 april – Theater de Speeldoos, Vught / 18 april – Elzenhoeve, Luyksgestel / 25 april – LUX, Nijmegen / 14, 15, 17 mei – café de Doornboom, Middelbeers 

 

Mede mogelijk gemaakt door:

Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, Willem Twee Muziek en Beeldende kunst,

Gemeente Hilvarenbeek, Omroep Brabant/Brabantse Beauties, Van Osch Films/Docwerk.