Van Osch Films

Afwezige Vaders (educatief)

 

Hoe is het om op te groeien zonder vader? Geen vader die trots op je is, je bij je nekvel grijpt of je vertelt hoe de wereld in elkaar zit. Geen steun, geen liefde, geen correctie. Wat betekent dit gemis?

In 2011 maakte Van Osch Films de televisieserie ‘Zonen zonder vaders’; over de pijn van zonen die zonder vader opgroeiden. Over hun zoektocht en over de vaak dramatische ontmoeting met hun vader.

Het onderwerp van de serie heeft geleid tot een educatief project; een compilatie van beeldmateriaal afkomstig uit drie afleveringen en een handleiding.
Deze handleiding bestaat uit een lespakket en voorlichtingsmateriaal om het onderwerp van een afwezige ouder bespreekbaar te maken. Daarnaast bevat de handleiding informatie over opvoeding in verschillende culturen en enkele religies. Het biedt aanknopingspunten voor lessen op scholen, discussies, ouderbijeenkomsten etc.

Het lespakket is te gebruiken door middelbare scholen, multiculturele organisaties en welzijnsinstellingen. Aan de hand van dit materiaal en de genoemde werkvormen kan het thema vaderschap, opvoeden en de rol en verantwoordelijkheid van ouders besproken worden.

De compilatie duurt 30 minuten en is hieronder in drie talen te bekijken: Nederlands, Engels en Spaans.

Trefwoorden: opvoeding, multiculturele samenleving, schooluitval, criminaliteit, familie, tienermoeders, ongewenste zwangerschappen, ouderschap.
De lesbrief/handreiking (pdf) is gratis op te vragen.

 

Nederlands

 

Engels

 

Spaans