Van Osch Films

Nieuws

NIEUWSBRIEF

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 

RELEASE THE MOTHER OF BEAUTY

 The Mother of Beauty is uit! De documentaire over schoonheid, ouder worden en vergankelijkheid in het Hollywood rond Marilyn Monroe, met een vleugje Metoo uit vervlogen tijden. Filmfestival Docfeed Eindhoven vertoont de film op 22 februari 2019. Ook is de film op diverse plekken in het land te zien, onder andere tijdens ons eerste Drive-In-Film-Event, later dit voorjaar in Den Bosch.

Lees hier het heerlijke artikel uit de Volkskrant van 16 januari 2019 over de film.

 

 

AWARDS

Boer Peer (regie: Daan Jongbloed) won de NL Award 2017 voor beste regionale omroep-documentaire, beste korte documentaire op het DocUtah Filmfestival 2018 (USA) en ‘Best Documentary’ award op het Eindhovens Film Festival 2017.

 

Wijsheid van de Bergen (regie: Daan Jongbloed), over traditionele gerechten en de eetcultuur van de Pamiri, won de eerste prijs voor beste documentaire op het Food Film Fest 2017 in Bergamo, Italië.

 

Tijdens de Doc Industry Day 2017 kreeg Frank van Osch de ‘Toonbeeld Young Talent Award’, voor zijn inzet voor jonge documentairemakers.

 

Silver Award van het Filmfestival Atlanta voor Een zweem van wreedheid (regie: Frank van Osch), 2016.

 

De Benno Tapes (regie: Ton van Zantvoort) won de NL-Award 2015 voor beste documentaire én de Gouden NL-Award, de prijs voor het allerbeste regionale omroep-programma van 2015.

 

Regisseur Daan Jongbloed (Boer Peer, Wijsheid van de Bergen) won de ‘Toonbeeld Young Talent Award 2015’.

 

Broken Dreams (regie: Suzanne van Leendert) won de ‘Best Dutch Feature Length Documentary Award’ op het DocFeed Filmfestival 2015 in Eindhoven.

 

Daten in de Dancing (regie: Frank van Osch), over liefde op latere leeftijd in Dancing Heidelicht, won de NL-award 2012, categorie documentaires. Uit het juryrapport: “De documentaire is met respect gemaakt en geeft een sfeertekening van een, voor de jury, onbekende wereld. De cameravoering is mooi gestileerd en levert prachtige beelden op (…) goed gekozen personages met ieder een eigen functie in de vertelling (…) Een verhaal dat beklijft.”

 

In 2012 kreeg Frank van Osch de Brouwerij Cultuurprijs Heineken ’s Hertogenbosch voor zijn werk als filmmaker en zijn inzet voor de audiovisuele industrie in Brabant.

 

De indrukwekkende documentaire Omdat wij mooi waren / Because we were beautiful (regie: Frank van Osch, over Indonesische ‘troostmeisjes’) won twee eerste prijzen op USA-filmfestivals. Bestel hier de dvd.