Van Osch Films

Nieuws

still MM6a

NIEUWSBRIEF

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 

VAN OSCH FILMS ZOEKT SPAANS SPREKENDE STAGIAIR(E)

Wij zijn vanaf februari voor een periode van minimaal 3 maanden op zoek naar een stagiair(e). Hij/zij werkt in samenwerking met de uitvoerend producent en assistent producer mee aan de uitvoering van diverse filmprojecten, met daarin een focus op een project dat in het voorjaar van 2018 plaatsvindt in Spanje. Belangrijkste taken zijn productie & montage. Neem voor meer informatie contact op met Niekie Kleintjens: Niekie@vanoschfilms.nl.

 

BOER PEER

Boer Peer blijft een ongekend succes in het theater. We stevenen af op de 10.000e bezoeker!

De dvd van Boer Peer is hier verkrijgbaar.

 

Nu te zien in:
EINDHOVEN • DOCfeed 24 februari

NPO Cultura • 23 februari 19:54, 24 februari 16:05, 27 februari 14:50 & 2 maart 9:05

 

DOC INDUSTRY DAY OP 23 FEBRUARI

Na het succes van afgelopen jaar, organiseren Van Osch Films & Docwerk wederom de Doc Industry Day in samenwerking met KONKAV, DOCfeed en Brabantse Beauties. Ontdek de mogelijkheden voor documentaires over de grens door de ervaringen van (inter)nationale professionals. Klik hier voor meer info & kaartjes.

 

AWARDS

Boer Peer (regie: Daan Jongbloed) werd gelauwerd als ‘Best Documentary’ op het Eindhovens Film Festival 2017.

 

Wijsheid van de Bergen (regie: Daan Jongbloed), over traditionele gerechten en de eetcultuur van de Pamiri, won de eerste prijs in de categorie DOC op het Food Film Fest 2017 in Bergamo, Italië.

 

Tijdens de Doc Industry Day 2017 kreeg Frank van Osch de ‘Toonbeeld Young Talent Award’, voor zijn inzet voor jonge documentairemakers.

 

Silver Award van het Filmfestival Atlanta voor Een zweem van wreedheid (regie: Frank van Osch), 2016.

 

De Benno Tapes (regie: Ton van Zantvoort) won de NL-Award 2015 voor beste documentaire én de Gouden NL-Award, de prijs voor het allerbeste regionale omroep-programma van 2015.

 

Regisseur Daan Jongbloed (Boer Peer, Wijsheid van de Bergen) won de ‘Toonbeeld Young Talent Award 2015′.

 

Broken Dreams (regie: Suzanne van Leendert) won de ‘Best Dutch Feature Length Documentary Award’ op het DocFeed Filmfestival 2015 in Eindhoven.

 

Daten in de Dancing (regie: Frank van Osch), over liefde op latere leeftijd in Dancing Heidelicht, won de NL-award 2012, categorie documentaires. Uit het juryrapport: “De documentaire is met respect gemaakt en geeft een sfeertekening van een, voor de jury, onbekende wereld. De cameravoering is mooi gestileerd en levert prachtige beelden op (…) goed gekozen personages met ieder een eigen functie in de vertelling (…) Een verhaal dat beklijft.”

 

In 2012 kreeg Frank van Osch de Brouwerij Cultuurprijs Heineken ‘s Hertogenbosch voor zijn werk als filmmaker en zijn inzet voor de audiovisuele industrie in Brabant.

 

De indrukwekkende documentaire Omdat wij mooi waren / Because we were beautiful (regie: Frank van Osch, over Indonesische ‘troostmeisjes’) won twee eerste prijzen op USA-filmfestivals. Bestel hier de dvd.