Van Osch Films

Nieuws

still MM6a

NIEUWSBRIEF

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 

CÓRDOBA, DE SCHOENMAKER EN DE FOTOGRAAF

Bestel nu kaartjes voor de premiere op 13 mei van deze nieuwe korte documentaire, waarin fotograaf Jan Banning op zoek gaat naar de schoenmaker op zijn eerste geslaagde foto. Met dit kaartje, via crowdfunding, maakt u dit project mede mogelijk. Meer info vindt u hier.

 

BOER PEER

Boer Peer boekt succes na succes en daar zijn we trots op!

De film won de NL Award 2017 voor beste regionale omroep-documentaire.

27 april beleeft de film zijn internationale premiere tijdens HotDocs in Canada.

Op 30 juni wordt de film vertoond in het Theater aan de Parade (Den Bosch) met live muziek door Eric Vloeimans.

De dvd van Boer Peer is hier verkrijgbaar.

 

 

AWARDS

Boer Peer (regie: Daan Jongbloed) werd gelauwerd als ‘Best Documentary’ op het Eindhovens Film Festival 2017 en won de NL Award voor beste regionale omroep-documentaire.

 

Wijsheid van de Bergen (regie: Daan Jongbloed), over traditionele gerechten en de eetcultuur van de Pamiri, won de eerste prijs in de categorie DOC op het Food Film Fest 2017 in Bergamo, Italië.

 

Tijdens de Doc Industry Day 2017 kreeg Frank van Osch de ‘Toonbeeld Young Talent Award’, voor zijn inzet voor jonge documentairemakers.

 

Silver Award van het Filmfestival Atlanta voor Een zweem van wreedheid (regie: Frank van Osch), 2016.

 

De Benno Tapes (regie: Ton van Zantvoort) won de NL-Award 2015 voor beste documentaire én de Gouden NL-Award, de prijs voor het allerbeste regionale omroep-programma van 2015.

 

Regisseur Daan Jongbloed (Boer Peer, Wijsheid van de Bergen) won de ‘Toonbeeld Young Talent Award 2015’.

 

Broken Dreams (regie: Suzanne van Leendert) won de ‘Best Dutch Feature Length Documentary Award’ op het DocFeed Filmfestival 2015 in Eindhoven.

 

Daten in de Dancing (regie: Frank van Osch), over liefde op latere leeftijd in Dancing Heidelicht, won de NL-award 2012, categorie documentaires. Uit het juryrapport: “De documentaire is met respect gemaakt en geeft een sfeertekening van een, voor de jury, onbekende wereld. De cameravoering is mooi gestileerd en levert prachtige beelden op (…) goed gekozen personages met ieder een eigen functie in de vertelling (…) Een verhaal dat beklijft.”

 

In 2012 kreeg Frank van Osch de Brouwerij Cultuurprijs Heineken ’s Hertogenbosch voor zijn werk als filmmaker en zijn inzet voor de audiovisuele industrie in Brabant.

 

De indrukwekkende documentaire Omdat wij mooi waren / Because we were beautiful (regie: Frank van Osch, over Indonesische ‘troostmeisjes’) won twee eerste prijzen op USA-filmfestivals. Bestel hier de dvd.