Van Osch Films

Nieuws

still MM6a

NIEUWSBRIEF

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 

NIEUWS

Onlangs bereikte ons het droeve bericht dat Boer Peer om het leven is gekomen bij een verkeersongeluk. De documentaire die Daan Jongbloed over hem maakte gaat dit najaar in premiere.

 

UITZENDINGEN

- Vanaf zondag 2 juli: 10 weken lang Docwerk-TV , Omroep Brabant.

- 23 juli: Wijsheid van de Bergen, Omroep West.

 

AWARDS

Wijsheid van de Bergen, over traditionele gerechten en de eetcultuur van de Pamiri, won de eerste prijs in de categorie DOC op het Food Film Fest 2017 in Bergamo, Italië.

 

Tijdens de Doc Industry Day 2017 kreeg Frank van Osch de ‘Talent Award’ van Toonbeeld, voor zijn inzet voor jonge makers en de documentairesector.

 

Silver Award van het Filmfestival Atlanta voor Een zweem van wreedheid (regie: Frank van Osch), 2016.

 

De Benno Tapes, over leven na de gevangenis (regie: Ton van Zantvoort) won de NL-Award 2015 voor beste documentaire én de Gouden NL-Award, de prijs voor het allerbeste regionale omroep-programma van 2015.

 

Regisseur Daan Jongbloed (Boer Peer, Wijsheid van de Bergen) won de ‘Toonbeeld Young Talent Award 2015′.

 

Broken Dreams (regie: Suzanne van Leendert) won de ‘Best Dutch Feature Length Documentary Award’ op het DocFeed Filmfestival 2015 in Eindhoven.

 

Daten in de Dancing (regie: Frank van Osch), over liefde op latere leeftijd in Dancing Heidelicht, won de NL-award 2012, categorie documentaires. Uit het juryrapport: “De documentaire is met respect gemaakt en geeft een sfeertekening van een, voor de jury, onbekende wereld. De cameravoering is mooi gestileerd en levert prachtige beelden op (…) goed gekozen personages met ieder een eigen functie in de vertelling (…) Een verhaal dat beklijft.”

 

In 2012 kreeg Frank van Osch de Brouwerij Cultuurprijs Heineken ‘s Hertogenbosch voor zijn werk als filmmaker en zijn inzet voor de audiovisuele industrie in Brabant.

 

De indrukwekkende documentaire Omdat wij mooi waren / Because we were beautiful (regie: Frank van Osch, over Indonesische ‘troostmeisjes’) won twee eerste prijzen op USA-filmfestivals. Bestel hier de dvd.